PSLAB LOGO

The Game Awards – Η μάχη των δύο τιτάνων!

Για άλλη μία χρονιά, το PlayStation κυριαρχεί!
The Game Awards

Μιας και σήμερα έχουμε τα The Game Awards είπαμε να κάνουμε ένα σχετικό άρθρο. Στο άρθρο αυτό θα δούμε τους λόγους που το κάθε παιχνίδι αξίζει για εμάς να κερδίσει το GOTY! Τα δύο παιχνίδια που θα ασχοληθούμε είναι το The Last Of Us Part 2 και το Ghost Of Tsushima!

The Last of Us Part II

Ως τεράστιος φαν των δύο The Last of Us θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες για το The Last of Us 2 και γιατί πιστεύω ότι αξίζει το βραβείο! Πρώτα από όλα πρωτοτυπεί σε έναν πολύ βασικό τομέα που κανένα άλλο παιχνίδι δεν έχει τολμήσει ποτέ. Βλέπουμε την ιστορία του παιχνιδιού και από τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δηλαδή δεν υπάρχει στο παιχνίδι ο καλός και ο κακός που έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στα video games. Και για να το κάνεις αυτό θέλει και κότσια και πίστη στην δουλειά σου αλλά φυσικά και ταλέντο.

Η Naughty Dog και ο ίδιος ο Neil θα μπορούσαν να κάνουν πολύ εύκολη την ζωή τους. Κάνοντας ένα ίδιο παχνίδι, σαν το πρώτο, και θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Κι όμως τόλμησε το δύσκολο και για εμένα αυτό λέει πολλά.

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, τα γραφικά του και όλα τα συναφή, νομίζω πως συμφωνούν όλοι ότι είναι σε άριστα επίπεδα και ίσως τα καλύτερα της γενιάς! Εκεί που έπαθα πλάκα όμως είναι με τα animations του παιχνιδιού. Τα καλύτερα animations που έχουμε δει σε όλη την γενιά. Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πιστεύω ότι το παιχνίδι δεν έχει αντιπάλο στα βραβεία για το καλύτερο παιχνίδι της γενιάς.

The Last of Us Part II

Επιπροσθέτως, όσον αφορά την ιστορία και το σενάριο του παιχνιδιού, σε άλλους άρεσε και σε άλλους όχι. Εγώ είμαι στην κατηγορία που λάτρεψε πραγματικά την ιστορία και τα μηνύματα που θέλει να περάσει! Το βασικό νόημα του παιχνιδιού είναι ότι η εκδίκηση δεν σε οδηγεί ποτέ στην εξιλέωση, όσο κακό και να σου έχει κάνει κάποιος. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να τα χάσεις όλα.

Τέλος, αυτή η εναλλαγή των συναισθημάτων που σου δημιουργεί το παιχνίδι είναι κάτι το μοναδικό. Με λίγα λόγια αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι που πιστεύω ότι το The Last of Us 2 αξίζει, όσο κανένα άλλο παιχνίδι, το GOTY στα The Game Awards .

The Last of Us 2

Ghost of Tsushima

Το Ιαπωνικό Assassin’s Creed… κάπως έτσι αποκαλούσαν το Ghost of Tsushima πριν κυκλοφορήσει. Με την κυκλοφορία του όμως άλλαξε τη γνώμη σε όλους, που το θεωρούσαν μια απομίμηση ενός πολυφορεμένου είδος παιχνιδιών.

Η Sucker Punch ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να διαφοροποιήσει το παιχνίδι της και να κάνει τους παίκτες να το αγαπήσουν. Γιατί αυτό έχει εν τέλη σημασία όταν φτιάχνεις ένα παιχνίδι. Να το κάνεις διασκεδαστικό και πλούσιο σε πλοκή για να περάσεις ως δημιουργός αυτά που θέλεις.

Η ομάδα της Sucker Punch κατάφερε ακριβώς αυτό. Δημιούργησε μία πλούσια ιστορία σε συνδυασμό με ένα σχεδόν άρτια δομημένο gameplay. Ας το αναλύσουμε λίγο το κάθε ένα ξεχωριστά.

Ο τεχνικός τομέας του παιχνιδιού της Sucker Punch έφερε πολλά πράγματα στο τραπέζι. Μπορεί να μην ήταν άρτιος άλλα μας χάρισε μια πλούσια εμπείρια. Αναφερόμενος στα πολύ ζωντανά battle mechanics τα οποία τίμησαν και με το παραπάνω την Ιαπωνική κουλτούρα των πολεμικών τεχνών. Αλλα και το ασυναγώνιστο photomode που ανέβασε πολύ καλλιτεχνικά τον τίτλο συντέλεσαν στο να αγαπήσω το παιχνίδι όσο λίγα άλλα.

Η ιστορία του Ghost of Tsushima ακολούθει ένα κλασικό μεν αλλά πολύ όμορφα δομημένο narrative. Έχοντας ως πυρήνα ένα συγκεκριμένο γεγονός το όποιο αποτελέι την αφορμή για ότι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Έχοντας ως βασικό στόχο την απελευθέρωση του νησιού, το παιχνίδί προσπάθησε να μας περάσει πολλά. Να μας δείξει πως τα πραγμάτα δεν είναι πάντα άσπρο ή μαύρο. Πως έννοιες σαν την τιμή και το καθήκον αποκτούν διαφορετικό νόημα.

Απόψη μου είναι πως η Sucker Punch μαεστρικά μας έβαλε στα έγκατα της γκρίζας ζώνης. Μας έδειξε πως κάθε απόφαση μετράει, πως για να πετύχεις στον σκοπό σου πρέπει να θυσιάσεις ένα τόσο μεγάλο κομμάτι του εαυτού σου, που πια δεν σε αναγνωρίζεις. Μας έδειξε δηλαδή έναν ωμό ρεαλισμό και για αυτό θεωρώ πως το Ghost of Tsushima αξίζει να πάρει το βραβείο The Game Awards.

Ghost of Tsushima
Ghost of Tsushima_20201010154536

Περιμένουμε την άποψη σας στο γκρουπ της ομάδας μας!

Facebook
Twitter
error: Naughty! No copying!!