PSLAB LOGO

Mafia: Definitive Edition Review

Ένα ταξίδι στον χρόνο
Mafia

Το πρώτο Mafia κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2002 στο PS2. Ένα παιχνίδι που λατρεύτηκε από την κοινότητα του Gaming, έτσι 18 χρόνια μετά έρχεται το Remake του. Δίνοντας την ευκαιρία να το παίξουν gamers που δεν είχαν καταφέρει να το δούνε εκείνη την εποχή. Η για όσους θέλουν να επαναλάβουν το ταξίδι αυτό. Άραγε κατάφερε το Remake του Mafia να εντυπωσιάσει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κοινού. Η απάντηση στις παρακάτω γραμμές.

Το παιχνίδι χρονικά βρίσκεται στο 1930 με πρωταγωνιστή τον Tommy που ζει μια ήρεμη ζωή ως οδηγός ταξί. Πριν γίνει Ganster και αλλάξει η ζωή του ριζικά. Το παιχνίδι κινείται με τον ίδιο τρόπο όπως στην έκδοση του 2002. Δηλαδή το Mafia δεν έχει Free roam όπως τα κλασικά Open World Games. Με λίγα λόγια σε πηγαίνει από αποστολή σε αποστολή. Δεν σου δίνει την ευκαιρία για εξερεύνηση ούτε υπάρχει η δυνατότητα να μπαίνετε σε διάφορα κτήρια. Επίσης, Το Mafia δεν διαθέτει Side quest στην ουσία είναι ένα γραμμικό παιχνίδι σε ένα Open World χάρτη και σε πηγαίνει σε μέρη που θέλει εκείνο. Όμως αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προσθέσει νέο Mode ξεχωριστό από την υπόθεση του παιχνιδιού που προσφέρει το Freeroam.

Mafia

Το Mode αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να παίξετε με ότι οπλο θέλετε και να εξερευνήσετε την πόλη και να βρείτε διάφορα Collectibles. Βέβαια, εμένα το Freeroam δεν με ενθουσίασε τόσο πολύ γιατί δεν έχει κάτι ιδιαίτερο για να σε κρατήσει. Γιατί στην ουσία περιφέρεσαι στην πόλη χωρίς καμία δραστηριότητα και με τα collectibles να μην έχουν κάποια αξία για να αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Επιπλέον, δύο μεγάλα παράπονα που έχω από το παιχνίδι είναι η οδήγηση και το Shooting. Το πρόβλημα που αντιμετώπισα στην οδήγηση ήταν στον χειρισμό του αμαξιού. Ειδικά στις στροφές ένιωθα ότι χειριζόμουν ένα μεγάλο βαρύ κιβώτιο. Το ίδιο ένιωθα και με το Shooting με μηχανισμούς ξεπερασμένους.

Για να καταλάβατε, το Shooting έχει μείνει ίδιο με το Mafia του 2002. Αυτά για μένα ήταν τα δύο μεγαλύτερα αρνητικά του παιχνιδιού. Ευτυχώς, όμως έχει πολλά θετικά που σε κάνει να μη δώσεις σημασία στα αρνητικά που έχει ο τίτλος της Hangar Games. Ένα από αυτά είναι η προσθήκη νέου οχήματος που έλειπε στο αρχικό Mafia. Το παιχνίδι πλέον διαθέτει μηχανές και μπορείτε να τις οδηγήσετε κανονικά. Είναι μια ευχάριστη προσθήκη και προσφέρει μια αλλαγή στον τρόπο που κινήστε στην πόλη από το αρχικό Mafia. Η υπόθεση του παιχνιδιού παραμένει ίδια δεν αλλάζει κάτι και παραμένει η ίδια όμορφή ιστορία με το παλιό Mafia. Το παιχνίδι αποτελείται από 20 κεφάλαια και παρουσιάζει τη Ζώη εκείνη την εποχή με ρεαλιστικό τρόπο. Όπως ανάφερα και πριν ο πρωταγωνιστής είναι ο Tommy Angelo και σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι ο μόνος που χειριζόμαστε.

mafia definitive edition

Η Hangar Games αυτό που πετυχαίνει κυρίως είναι ότι μας παρουσιάζει με απόλυτη επιτυχία όλες τις δυσκολίες εκείνης της εποχής και τα παραβλήματα που υπήρχαν στην κοινωνία. Με την υπόθεση του παιχνιδιού να έχει μια συνοχή αλλά και κλισέ που στο τέλος δεν επηρεάζει τη συνολική εμπειρία. Οι αποστολές είναι καλογραμμένες και προσφέρουν διασκέδαση και ενθουσιασμό. Έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να νιώθει έτσι και να προσηλώνεται στο παιχνίδι με απολυτή προσοχή. Αυτό που λατρεύω στο Mafia είναι η αστυνομία. Έχει έναν ιδιαίτερο μηχανισμό και αντιδράει ανάλογος με τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι. Για παράδειγμα, αν τρακάρεις πάνω σε ένα αμάξι και σε δει η αστυνομία θα σε κυνηγήσει για να σου κόψει κλίση. Αν δεν υπακούσετε τότε από κλίση θα γίνει το κυνηγητό σε φυλάκιση. Αλλά αν υπακούσετε με την πρώτη απλά πληρώνεται την κλίση και συνεχίζεται κανονικά αλλιώς, φυλακή αν δεν καταφέρετε να ξεφύγετε.

Επίσης, άλλο ένα ωραίο χαρακτηριστικό παρόλο που είναι προγευματισμένο και όχι Live Event. Καθώς οδηγείτε προς την αποστολή σας μπορεί να ακούσετε για κάποιο τρακάρισμα στο ραδιόφωνο. Να συναντήσετε το τρακάρισμα που ακούσατε λίγο πιο κάτω στο σημείο που αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο. Επίσης, ο τεχνικός τομές είναι πολύ καλός τα γραφικά του παιχνιδιού δεν έχουν καμία σχέση με το πρώτο φαίνεται ότι έχει δουλευτεί σε όλους τους τομείς από την αρχή. Με την Πόλη να είναι ακόμη μεγαλύτερη λόγο νέων περιοχών που έχουν προσθέτει.

Introducing Mafia: Definitive Edition's Classic Difficulty

Το Mafia είναι ένα κανονικό Remake και στέκεται κανονικά και επάξια στη σημερινή εποχή. Οι Developers της Hangar Games δώσανε την απολυτή προσοχή και τον σεβασμό που χρειαζότανε το παιχνίδι. Το προτείνω να το παίξετε ειδικά στα άτομα που δεν το είχαν παίξει στο PS2. Θα σας προσφέρει 15+ ώρες ευχάριστες είναι ένα Remake που θα το λατρέψετε και θα σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή.

Βαθμολογία

8/10

Θετικά
  • Πλοκή
  • Γραφικά
  • Μουσική
  • Ένα πολύ καλό Remake
  • Εντυπωσιακά cutscene 
Αρνητικά
  • Οδήγηση
  • Shooting

Το παιχνίδι δοκιμάστηκε σε PS4 pro για λογαριασμό του PlayastationLab.gr

Facebook
Twitter
error: Naughty! No copying!!